העברת התקציב לשנת 2025 בכנסת מתעכבת יותר מחודש, כאשר לפי החוק נותרו פחות מחודשיים להעברתו. המחלוקות שמונעות את העברתו הן ברובן פוליטיות שאינן כלכליות, על אף שאין הסכמה מלאה על כלל הסוגיות הכלכליות. האוצר מתריע על פגיעה ב"יכולת הממשלה לקדם את מדיניותה ויכולתה לתת מענה לאירועים", ולפיכך לדעת האוצר "רצוי כי התקציב יאושר בהקדם ככל הניתן".
מתחילת ינואר הממשלה פועלת לפי "תקציב המשכי", שמעניק לממשלה הרשאה להוציא בכל חודש סכום של 1/12 מהתקציב שאושר בשנה הקודמת, עם הצמדה לממוצע גידול האוכלוסייה בשלוש השנים האחרונות. הגדלת התקציב היא ללא הצמדה למדד וללא הגדלות תקציבים צפויות, לדוגמת הוצאות צבאיות ואזרחיות של המלחמה. ב"תקציב המשכי" הממשלה מחויבת לקיום התחייבויות והפעלת שירותים חיוניים לפי החוק של התקציב של השנה שעברה.
"תקציב המשכי" הוא דבר נפוץ בישראל בשנים האחרונות, ונובע מאי הצלחתה של הממשלה להעביר את חוק התקציב בזמן. בנוסף, לעיתים שנת תקציב מתחילה בתקופת בחירות או לפני הקמת ממשלה (כפי שקרה בשנת 2023).
"תקציב המשכי" שנמשך יותר מחודשים ספורים, מזיק למגזר הציבורי ולמשק כולו, כי הוא גורם לשחיקה ריאלית של התקציב ופגיעה בשירותי הממשלה. בין השנים 2020-2021 היה "תקציב המשכי" לאורך 671 ימים, כתוצאה מריבוי הבחירות בתקופה זו. כניסיון להתמודד עם הפגיעה אחרי תקופה זו הוחלט בסוף שנת 2020 להצמיד את התקציב לממוצע הגידול באוכלוסייה בשלוש השנים, לאפשר להשתמש בעד 85% מעודפי התקציב של שנה קודמת, ולאפשר הצמדה לממוצע גידול האוכלוסייה גם כאשר ה"תקציב ההמשכי" נמשך מעל שנה. צעדים אלה לא מונעים את רוב הפגיעה בשירותים הממשלתיים.
מוקדם יותר היום, ח"כ ולדימיר בליאק מיש עתיד ביקר את העיכוב בהעברת התקציב, בוועדת הכספים של הכנסת: "יש גורמים בקואליציה שמעכבים את אישור התקציב. לא יכול להיות שתקציב המדינה יהיה בן ערובה לצרכים אחרים".
בשבוע שעבר שר האוצר, בצלאל סמוטריץ', קרא להעביר את התקציב גם אם לא יושגו הסכמות בנושאי הליבה ובחוק הגיוס: "אני אומר לאחיי החרדים – אפשר להחליט שמעבירים תקציב ומפזרים את הכנסת, אבל אי אפשר להשאיר מדינה במלחמה בלי תקציב, ואני אומר לכם באחריות: לא יהיה מצב כזה".
משרד האוצר מסר ל'דבר' בנוגע לעיכוב באישור התקציב: "כל זמן שתקציב המדינה לשנת 2025 לא אושר הממשלה מתנהלת ב'תקציב המשכי', על המשתמע מכך לעניין יכולת הממשלה לקדם את מדיניותה ויכולתה לתת מענה לאירועים. על כן, רצוי כי התקציב יאושר בהקדם ככל הניתן, לצד כלל פרקי התוכנית הכלכלית (חוק ההסדרים)".