האג'נדה של בן גביר מסוכנת – גם למשטרה וגם לציבור
כבר לפני 200 שנה הבינו שככל שיש למשטרה יותר לגיטימציה בעיני הציבור היא נדרשת להפעיל פחות כוח כדי לשמור על הסדר הציבורי • בישראל של היום, השוטרים מוצאים את עצמם "כלי משחק" במגרש חלקלק עם שחקנים מזן אחר ועם חוקי משחק לא מוכרים ולא ברורים • משטרת ישראל לא גרמה למצב שאליו נקלעה, היא לא שורש הבעיה • הבעיה טמונה בדרג אחר, שנראה נחוש לממש אג'נדה המאיימת על עצמאות משטרת ישראל
לא צריכים להיות משפטן כדי להבין את מיקומה של משטרת ישראל במשטר הדמוקרטי הישראלי, מספיק להפעיל את השכל הישר. היועמ"שית גלי בהרב־מיארה ציינה זאת במפורש: "משטרת ישראל שייכת לציבור וחבה חובת אמונים לציבור. זאת לא המשטרה של הממשלה".
זה כל כך פשוט, כל כך ברור! כבר לפני 200 שנה, עת הקימו את המשטרה המקצועית הראשונה, משטרת לונדון, נקבעו תשעה עקרונות פשוטים וברורים ובמרכזם האמירה של היועמ"שית מאתמול. העקרונות הללו היו נכונים אז אבל לא פחות רלוונטיים היום. כך, לדוגמה, כבר אז הבינו שככל שיש למשטרה יותר לגיטימציה בעיני הציבור היא נדרשת להפעיל פחות כוח כדי לשמור על הסדר הציבורי.
בתקופה האחרונה אנו עדים להידרדרות באמון הציבור במשטרה, והשימוש בכינויים כמו מיליציה או "משטרת בן גביר" לתיאור הארגון עפים באוויר ומחזקים את מגמת ההידרדרות.