בדיון חירום שהתקיים בשבוע שעבר בהשתתפות חקלאים ויושבי ראש של ועדות חקלאיות מגבול הצפון, עוטף עזה וכל רחבי הארץ, הוחלט כי בעקבות הלחימה המתמשכת, לא כל הפירות ייקטפו, זאת למרות שעונת קטיף פירות הקיץ כבר החלה.
ירון בלחסן, מנכ"ל ארגון מגדלי הפירות בישראל, אמר במהלך הדיון: "בגבול הצפון ובעוטף עדיין מתקיימת לחימה. מגדלי הפירות הנמצאים בתחילת עונת הקטיף, בעיקר בגליל העליון ובגליל המערבי, לא מורשים להגיע לכל המטעים הסמוכים לגבול עם לבנון, שהוכרזו כשטח צבאי סגור, בשל איומי ירי נ"ט וטילים של חיזבאללה, זאת בנוסף לחודשים האחרונים שבהם החקלאים לא הצליחו לשמר את הרצף התפקודי ולא טיפלו בכל המטעים. מדובר בהפסדי עתק, וככל שמלאכת הקטיף תתקדם בחודשים הקרובים, נוכל לאמוד את הנזקים הכלכליים. למרות הכל, אנו מלאי אופטימיות ותקווה כי נצליח ככל שיתאפשר להגיע גם למטעים סמוכי הגדר, ולקטוף ולספק את הפרי הישראלי האיכותי לאזרחי המדינה".
בהמשך דבריו, בלחסן קרא לממשלה לשים את ענף החקלאות והפיצויים לחקלאים שלא עזבו את אדמותיהם בראש סדר העדיפויות, "בדרך לשיקום המדינה ואבטחת מזון לתושבי ישראל באמצעות תוכנית לאומית". עוד אמר בלחסן כי קטיף הדובדבן נמצא כיום בשיאו, וכך גם קטיפי הנקטרינה והמשמש מהזנים המוקדמים. מועדי קטיפי הפירות השונים יימשכו לסירוגין עד חודשים אוקטובר-נובמבר, אז ייקטף כל יבול פירות הנשירים.
על פי ארגון מגדלי הפירות בישראל, ענף הפירות בארץ מונה כ-3,500 מגדלים, המעבדים כ-856 אלף דונם של מטעים (לא כולל הדרים), המניבים כ-950 אלף טון פרי בשנה, לשווקים בארץ ובחו"ל. ערך תפוקת ענף הפירות (ללא הדרים) בישראל עומד על כ-7.5 מיליארד שקלים, ענף המהווה כ-23% מהתפוקה החקלאית בארץ.