בקריית החינוך בן גוריון מכירים היטב את אירועי ההאקתון הנערכים מדי שנה, והפכו למסורת בבית הספר. השנה, הוקדש ההאקתון, המיועד לתלמידי מגמת הנדסת תוכנה ומדעי תוכנה בכיתה י"א, לפיתוח אפליקציות הנעזרות במודולי למידת מכונה ומיועדות להפגת מתח וחרדה.
מלחמת חרבות ברזל הולידה אתגרים, קשיים, מתחים וחרדות חדשים שהתווספו לחרדות המוכרות כמו חרדה ממבחנים, ממחלות ועוד. בשנה האחרונה, מאז השביעי באוקטובר התלמידים נחשפו וחוו אתגרים חדשים שלא הכירו לפני כן כמו אבדן של קרובי משפחה, הורים במילואים, חשש לחיי החטופים ואבדן קשה של שישה מבוגרי בית הספר.
לכן, היה ברור שהפיתוחים השנה יהיו קשורים קשר ישיר למלחמה ונושא הטיפול וההקלה על החרדה נבחר. שני פרויקטים מובילים הם אפליקציה שעושה שימוש בטכנולוגיות מתקדמות, היבטים של תכנות, טכנולוגיה וחומרה והציגו פרויקטים יצירתיים וחדשניים, צוות השופטים דירג אותם.
אחד המיזמים זו אפליקציה חדשנית וחשובה בשם CalmBeat פרויקט ייחודי, שנולד מתוך חוויה אישית של אחד התלמידים, ומתמקד במענה למצבים של לחץ וחרדה, במיוחד בתקופה כה מאתגרת כמו זו שאנו חווים היום.
האפליקציה המותאמת לכל הגילאים מזהה, באמצעות נתוני בריאות משעונים חכמים (דופק ולחץ דם), מצבים של מתח וחרדה. כאשר זוהתה חריגה מהממוצע התקין, היא שולחת למשתמש הודעת ווידוא. אם המשתמש מאשר שהוא נמצא במצב כזה, האפליקציה מציעה פתרונות מותאמים כמו תרגילי נשימה, מדיטציות, פלייליסטים מרגיעים, משחקים להפגת מתח, וצ’אט מיוחד שמטרתו להרגיע ולסייע.
"בעקבות המלחמה הרבה מאוד אנשים חווים לחצים והתקפי חרדה. לדוגמא קרה לי שהייתה אזעקה בזמן שהייתי עם חברה והיא חוותה התקף חרדה והתקשתה לצאת ממנו, לא ידעתי איך לעזור לה. בעבודה על האפליקציה ניסינו למצוא פתרון למצבים כאלו. חרדה זה דבר מאוד נפוץ והרבה אנשים לא יודעים איך להתמודד בסיטואציה כזו, גם אלו שנמצאים בהתקף וגם הסובבים. השאיפה והמטרה שלנו היא לסייע לכמה שיותר אנשים במיוחד בתקופה המורכבת שאנחנו נמצאים בה", אמרה מאיה פוקס מצוות התלמידים שיצרו את האפליקציה. התלמידים סיפרו כי הם שואפים ליצור שעונים מיוחדים עם פיצ'רים שיתחברו לאפליקציה ויהיו מסונכרנים עם שירותי הבריאות.
"הפרויקט המקסים הזה משלב חדשנות, טכנולוגיה, ורגישות לצרכים אנושיים. זהו סיפור השראה על יוזמה צעירה ומשמעותית. מדובר פה בקבוצת תלמידים מוכשרים, בעלי מוטיבציה להוביל שינוי חברתי, ולהפוך את CalmBeat לכלי משמעותי בחיי היומיום של אנשים מכל הגילאים. הילדים האלו הם הדור הבא של המתכנתים בישראל ואני צופה להם, בזכות השאפתנות והרגישות שלהם, הצלחות רבות ," גלינה וייסבלאי, רכזת מגמת הנדסת תוכנה.
מנהלת קריית החינוך בן גוריון, איריס דורון, בירכה על הישגי התלמידים, ואמרה: "ההאקתון הוא אירוע שהפך למסורת בבית הספר, והוא חלק מתפיסה חינוכית המקדמת מיומנויות חשובות של יזמות, עבודת צוות, א-גיליות, וחשיבה מולטידיסציפלינרית חדשנית מבוססת טכנולוגיה.
הגיימתון השנה הראה שתלמידי בית הספר אינם רק תלמידים מצטיינים, אלא גם רגישים ובעלי חשיבה יצירתית, שמציעה פתרונות חדשניים לאתגרים טכנולוגיים וחברתיים. התלמידים מרגישים צורך לקחת חלק, והביאו לידי ביטוי את הרלוונטיות והערכיות במיזמים הללו. "חברי צוות האפליקציה: מאיה פוקס, אלון קריספין, רומי טל, אריאל ספין, נועם כהן ותמרה ביז.