"תאומי העכביש" – תאומים סיאמיים שמחוברים באזור האגן שלהם ונולדו עם 4 זרועות, 3 רגליים ואיבר מין אחד – עברו ניתוח שמאפשר להם לשבת זקוף. את השנים הראשונות של חייהם הם העבירו אך ורק בשכיבה, ללא יכולת להסתובב על הבטן
תאומים סיאמיים שמצבם מוגדר בעולם הרפואה איסכיופאגוס טריפוס (Ischiopagus Tripus), כלומר תאומים שמחוברים באזור האגן שלהם, עברו ניתוח משנה חיים שמאפשר להם, אחרי 3 שנים של שכיבה על הגב, להתיישב. בהמשך הוא גם יאפשר להם לעמוד ולנהל חיים נורמליים עד כמה שניתן.
התאומים הסיאמיים מאינדונזיה נולדו ב-2018 עם 4 זרועות, 3 רגליים (אחת משותקת) ואיבר מין אחד, כשהם מחוברים יחדיו כמו עכביש, במצב שנוצר 1 ל-2 מליון מקרים. הם חולקים גם שלפוחית שתן אחת, פי טבעת ומעי. לאחד מהם יש כליה לא מפותחת (היפופלזיה של כליה שמאל) בעוד שלשני יש רק כליה אחת.
לאחר ששרדו (כשהסיכויים לרעתם) את ההיריון והלידה, הפעוטות לא הצליחו לשבת ונאלצו לשכב על הגב בשלוש השנים הראשונות לחייהם. צוות מנתחים ביצע ניתוח מורכב כדי לקטוע את רגלם השלישית הלא מתפקדת ולייצב את עצם הירך והאגן כדי שיוכלו לשבת זקוף.
הצוות באינדונזיה העריך ש-6 עד 11 אחוזים מכלל התאומים הסיאמיים הם איסכיופאגוס טריפוס. "תאומי עכביש" הוא מונח שנטבע על ידי התאומות המחוברות המפורסמות גנגה וג'מונה מונדל מהודו. תאומות סיאמיות נקבות נוטות לעלות במספרן על הזכרים (3:1) ובשני שליש מהמקרים לפחות תאום אחד מת לאחר הלידה או ברחם.
להורי התאומים מאינדונזיה יש שני ילדים גדולים בריאים, ולא קיימת היסטוריה משפחתית של בעיות רפואיות. אמם לא דיווחה על סיבוכים במהלך ההריון ולא נטלה תוספי מזון, תרופות או מרקחות צמחים מסורתיות. היא גם נבדקה באופן שגרתי על ידי מיילדת במהלך הריונה.
לא ברור כמה זמן נמשך הניתוח של התאומים, אך לפי התקשורת המקומית הם לא סבלו מסיבוכים לאחר הניתוח וגם לא במהלך שלושת חודשי המעקב. הניתוח אפשר להם להיות מסוגלים לשבת ובהמשך צפוי לאפשר להם גם לעמוד. בדו"ח נכתב כי יש מעט מאוד דיווחים על ניתוחים מוצלחים דומים: "במקרה שלנו, למדנו שהליך כירורגי עשוי לספק שיפור באיכות החיים, על אף שהמטופלים לא היו מועמדים לניתוח הפרדה".