תוכנית התחקירים פנורמה של השידור הציבורי הגרמני חשפה לאחרונה כי המסמך שהודלף לעיתון בילד הגרמני בחודש ספטמבר, לכאורה על ידי אלי פלדשטיין, דוברו לשעבר של ראש הממשלה בנימין נתניהו, סולף ונערך באופן משמעותי. על פי התחקיר, הסילוף נועד להתאים את המסמך למסרים שביקשה להעביר לשכת ראש הממשלה בנוגע למשא ומתן עם חמאס.
תחקירני התוכנית הגרמנית קיבלו גישה למסמך המלא עליו התבסס הפרסום בבילד, והם טוענים כי אמנם המסמך עצמו אותנטי, אך תוכנו הוצג באופן סלקטיבי שהדגיש רק את החלקים התומכים בעמדת נתניהו נגד עסקה לשחרור החטופים.
כזכור, על פי החשד, פלדשטיין קיבל את המסמך המסווג מקצין מילואים באגף המודיעין של צה"ל בחודש יוני 2024. לאחר רצח ששת החטופים בסוף אוגוסט 2024, פלדשטיין ניסה תחילה לפרסם את תוכן המסמך בעיתונות הישראלית, אך נתקל בסירוב בשל התנגדות הצנזורה הצבאית.
במהלך חיפוש אחר ערוץ תקשורת חלופי, פנה פלדשטיין ב-3 בספטמבר ליועץ התקשורת של נתניהו, יונתן אוריך, בהודעת טקסט: "את מי יש לך בחו״ל שיכול להוציא סיפור גדול?", כך על פי התכתובות שנחשפו בכתב האישום. הבחירה נפלה על העיתון הגרמני בילד, ולאחר פרסום הכתבה כתב אוריך לפלדשטיין: "תירגע. הבוס מרוצה" – בהתייחסו לראש הממשלה.
הכתבה שפורסמה בבילד ב-6 בספטמבר, הציגה את חמאס כמי ש"לא אכפת לו מסיום מהיר של המלחמה" וכמי שמעוניין להגביר את הלחץ הנפשי על משפחות החטופים. הפרסום התבסס על מסמך של "המודיעין הצבאי" של חמאס, שהעיתון הגרמני רמז כי קיבל אישור ממנהיג חמאס דאז יחיא סינוואר.
אולם המסמך המלא, כפי שנחשף בתחקיר, מכיל גם מידע על נכונות חמאס לגמישות במשא ומתן ורצון בהשגת הפסקת אש ארוכה של 84 ימים שתוביל לסיום המלחמה – היבטים שהושמטו בדיווח של בילד. "המסמך מכיל יותר נכונות לפשרה מצד חמאס בנוגע להסכם ממה שבילד רומז", אמר רונן ברגמן, העיתונאי שסיקר את הפרשה.
עבור נתניהו, שעמד תחת לחץ ציבורי כבד בעקבות רצח ששת החטופים, הדיווח בבילד היה בעל ערך תעמולתי רב. הוא אפשר לראש הממשלה לטעון כי המפגינים הדורשים עסקה עם חמאס בעצם משחקים לידי הארגון, וכי המשך הלחימה הוא האסטרטגיה הנכונה. נתניהו אף ציטט את הכתבה בישיבת הקבינט שנערכה יומיים לאחר פרסומה.
בעקבות הפרסום בבילד, נעצרו פלדשטיין וקצין המודיעין, והוגשו נגדם כתבי אישום בגין הדלפת סודות ביטחוניים. בכתב האישום נטען כי הפרסום נועד "להשפיע על השיח הציבורי בישראל בנוגע לטיפול בסוגיית החטופים", וכי הפצת המידע הסודי "סיכנה חיי אדם". השופט כתב בהחלטתו מה-3 בנובמבר 2024 כי "פרסום המידע הסודי פגע במטרת המלחמה – הצלת החטופים".
הפרשה העמיקה את הקרע בצמרת הביטחונית והמדינית בישראל. ראש השב"כ רונן בר, שתחת פיקודו החלו החקירות נגד המדליפים, הסתכסך עם נתניהו, והודיע על פרישתו בחודש יוני הקרוב. בר אף האשים את נתניהו בכך שמנע הסכם לשחרור החטופים הנותרים.
פרשת ההדלפה חשפה גם את הקשרים ההדוקים בין העיתון הגרמני לבין ראש הממשלה. בילד, השייך לקבוצת התקשורת שפרינגר, העניק לנתניהו סיקור אוהד לאורך השנים, עם ראיונות בלעדיים וגישה מועדפת. יו"ר קבוצת שפרינגר, מתיאס דופנר, מכיר אישית את נתניהו, ואף זומן כעד באחד ממשפטי השחיתות נגדו.
שאלות שנשלחו מטעם תוכנית התחקירים פנורמה לקבוצת שפרינגר ולמשרד ראש הממשלה לא זכו למענה ענייני. דובר שפרינגר הסתפק בתשובה: "אנא הבינו כי עקרונית איננו מתייחסים לתהליכים ומקורות עיתונאיים". משרד ראש הממשלה לא הגיב כלל לפניית התוכנית הגרמנית.