בסיבוב השני שלו בתקשורת, הזיהוי הפוליטי של המגיש משמש כלי העבודה שלו • וגם מגנט להזדמנויות תעסוקה נוספות בהמשך
כששרון גל סגר לפני חודשיים על חזרתו לערוץ 13, היה שקוף לכולם מה הם יקבלו. רשת חיפשה להתחנף לצופים מהמחנה הימני־ביביסטי וגל נבחר להיות מי שיקרוץ אליהם. הרי לאורך הקריירה גל העדיף קידום אג'נדות על פני עבודה עיתונאית, מה שגם הוביל אותו לכנסת ולבית "האח הגדול" (שזה כמעט אותו הדבר).
כעת, בסיבוב השני שלו בתקשורת, הזיהוי הפוליטי שלו משמש כלי העבודה שלו, וגם מגנט להצעות עבודה. בדיעבד, התברר כי ההחתמה שלו ברשת היתה הימור אוטונומי של המנכ"ל המתפטר, אור צלקובניק, שסגר עצמאית עם גל – בלי תוכנית פעולה ובלי חזון – סתם כי הוא "שרון גל".
לגל, שגם ככה ידוע בחוסר יציבות, לקח כחודש לעשות פרסה ולהישאר ב־14; הוא נטש את הגשת המהדורה המרכזית וקיבל תוכנית יומית במשבצת השידור הלא יציבה של 19:00. בינתיים הוא לא סוחף אליו צופים. שלשום, למשל, עקף גל ברייטינג את אילה חסון (כאן), אך הביא כמעט חצי מרביב דרוקר (רשת).
אחרי צפייה של כמה ימים בתוכניות של גל – קלטתי מוטיב חוזר. זו תוכנית בסגנון "על כל שאלה תשובה" כי באופן עקבי היא דואגת להציף שאלות ספציפיות בפני צופיה ואז לכאורה לספק להן תשובה. תשובה חד־צדדית, מניפולטיבית, חלקית למדי, אבל מאוד מוחלטת. לאורך שעה מתנוססות בתחתית המסך כותרות שהן שאלות פתוחות, שעליהן חברי הפאנל של גל מספקים מענה מהיר. "האם מתקרבים לנקודות ההכרעה ברפיח?" "בעצם הכרענו את הלחימה בעזה וצריך להתפנות לצפון כמה שיותר מהר". "ממה נהרגו העזתים ברפיח?" "ריקושט". "איך נראית קריית שמונה על רקע ההסלמה?" "הרמזורים לא עובדים. העסקים סגורים, חוץ מפיצרייה אחת שפתוחה". "האם לאיילת שקד סיבה לדאגה?" "כן". "המפכ״ל יגיע מחר לשימוע?" "לא". ואם זה לא פישט לכם את החיים, אתם על הגל הלא נכון.
בשנה האחרונה שידרו ב־14 בשבע בערב תוכניות של יעקב ברדוגו, אמיר איבגי, אראל סג"ל, ועכשיו גל, אבל הרייטינג לא מתרומם. אולי כי כל מה שיש לגל להציע לנו זו רק ההשתייכות הפוליטית שלו.