תוצאת הפרישה של בני גנץ מהממשלה עשויה להביא לשינויים מהותיים במערכת הפוליטית הישראלית. כאשר ח"כ מרכזית מפריש את עצמו מהממשלה, יתכן שיהיו לו עוקבים במפלגתו שיבחרו לעקוב אחריו ולפרוש מהממשלה גם הם. זה עשוי ליצור מצב בו אופוזיציה חדשה תופעל ויהיו יש לה כוח מספיק כדי להקים ממשלה חדשה או להשפיע על ממשלה קיימת. ייתכן גם כי זה יגרום לממשלה נוכחית להיות רגישה יותר לדעות ולדרישות של האופוזיציה. בנוסף, פרישת בני גנץ עשויה להשפיע על התמונה הציבורית והתמיכה הציבורית בממשלה הנוכחית, ובכך לשנות את דינמיקת הבחירות והתוצאות הפוליטיות בעתיד. הפרישה של בני גנץ מהממשלה עוררה סערה במערכת הפוליטית הישראלית, מענה תגובת ראש הממשלה בנימין נתניהו, וניסיון האופוזיציה להביא לשינוי פוליטי מהותי. נתניהו הגיב בתום עצב לפרישתו של גנץ, חשף את האיומים הביטחוניים והצורך באחדות הלאומית במאבק הנוכחי. הפרישה מגיעה בתקופה מורכבת, במערכת שישה חודשי מלחמה בעקבות התקפת הרקטות מעזה וההתגברות של איומי ירי וטרור בצפון.
נתניהו הכריז על רצונו להמשיך במאבק הביטחוני ולהציב את ישראל על דרך הניצחון. הוא פתח את הדלת לכל מפלגה ציונית שתהיה מוכנה לתת יד למערך הקיים. התגובות מהאופוזיציה לא היו פחות מעזות, עם יאיר לפיד מתאר את הממשלה הנוכחית כקיצונית ומופקרת ומציין את הצורך בממשלה חדשה לשיקום הביטחון והכלכלה.
מצדו של בני גנץ, הדרישה להצטרף לקבינט המלחמה מציינת את רצונו לשמש תפקיד מרכזי במאבק הביטחוני. סמוטריץ' נשא אזהרה מקשי המאבק והצורך באחדות הלאומית להתמודדות יעילה עם האיומים הביטחוניים..
התוצאה היא מאבק פוליטי מורכב, בו בטחון ויציבות המערכת הפוליטית במצב קריטי. נתניהו מנסה להגן על מקומו ולאחד את הכוחות מסביבו, בעוד האופוזיציה תוקפת את מדיניותו ומציעה פתרונות חלופיים. זהו מאבק שיביא להשפעה עמוקה על המצב פרישת בני גנץ מהממשלה עשויה להיות פתאומית ומפתיעה, ולכן ייתכן שתגרום לשינויים מהותיים במערכת הפוליטית הישראלית. הפרישה עשויה לגרום למגבלות וקושי לממשלה קיימת להביא עבודה והחלטות לפני הכנסת, ובכך ליצור חלוקות פנימיות וביקוש לבחירות מוקדמות. בנוסף, הפרישה עשויה להשפיע על התמונה הציבורית של מפלגתו של בני גנץ ועל התמיכה הציבורית בה, ולכן ייתכן שתהיה לו השפעה על התוצאות הפוליטיות בעתיד. בנוסף, פרישת בני גנץ עשויה להשפיע על היחסים והשיתוף פעולה בין המפלגות במסגרת הממשלה, וליצור תהליכי ביקוש ואכזבה במערכת הפוליטית הישראלית. כל זאת מעניין ומשפיע על התהליך הפוליטי הישראלי ועל התוצאות הפוליטיות בעתיד. התפטרותו של בני גנץ עשויה להשפיע באופן משמעותי על שיתוף הפעולה בין המפלגות הפוליטיות בממשלה הישראלית. משמעות זו עשויה להתבטא במספר אופנים:
בראש ובראשונה, התפטרותו של בני גנץ עשויה להפריע לאמון ולשותפות הקיימים כבר בין המפלגות בממשלה. המפלגה של גנץ, כחול לבן, הייתה שחקן מרכזי בממשלת הקואליציה, והיציאה שלו עשויה לגרום לשיבוש בנוף הפוליטי.
שנית, התפטרותו של בני גנץ עשויה ליצור ריק במעמד השלטון בממשלה. כיוון שהוא היה מנהיג מפלגה מרכזית, היעדרו עשוי לפגוע באיזון הכוח ולגרום לשינויים בתפקידים בממשלה. זאת עשויה לגרום לתחרות ולמתח בין המפלגות השואפות להשפיע ולשלוט.
בנוסף, התפטרותו של בני גנץ עשויה להשפיע על יכולת הממשלה לעבור חקיקה ולקבל החלטות. הממשלה הקואליציונית תלויה בתמיכת מספר מפלגות כדי לשמור על הרוב בכנסת. ללא השותפות של גנץ, הממשלה עשויה להתמודד עם קושי בגיוס מספיק תמיכה למדיניות שלה והתוצאה עשויה להיות חסימה פוליטית ובלתי יכולת לפעול ביעילות.
לבסוף, התפטרותו של בני גנץ עשויה להשפיע גם על התיאום הציבורי לממשלה ולמפלגות המעורבות. הציבור הישראלי עשוי לראות בהתפטרות זו אי יציבות וכישלון של הממשלה הקואליציונית לממש את הבטחותיה.