קריאה ראשונה: שר הביטחון מחליט להשתתף במליאה – ומתנגד להצעת נתניהו להחיל עליה את חוק הרציפות. "זה לא נושא פוליטי", אמר לעמיתיו. גלנטה לא לבד: סימן שאלה תלוי בהצבעה של חלק מח"כים בליכוד.כל אלו השלכות אפשריות ומיהו חבר הכנסת ששינה את דעתו בשל מחאה.
שר הביטחון יואב גלנטה יצביע היום (שני) במליאת הכנסת נגד הצעת ראש הממשלה נתניהו להחיל המשכיות על חוק הגיוס של הכנסת הקודמת. גלנט החליט לנקוט בצעד דרסטי על ידי השתתפות במליאה והתנגדות להכלת חוק הגיוס מהכנסת הקודמת, כפי שהבהיר בהצהרות פומביות קודמות. לא ברורות ההשלכות של המהלך הדרמטי של שר הביטחון, ואיזה עונש הוא עלול לקבל כתוצאה מכך – החמור שבניהם הוא כבר צעד שנעשה כלפיו בעבר – פיטורים מתפקידו כשר הביטחון.
גורמים מדיניים בכירים אמרו מוקדם יותר הבוקר כי יש סימן שאלה באוויר ביחס להצבעות של כמה מחברי הליכוד שהתבטאו נגד החוק והבהירו כי יתקשו לתמוך בחוק במתכונתו הנוכחית – כולל כמובן שר הביטחון . "מי שמייצג חיילים לא יכול לתמוך בחוק הזה", אמר גלנט בשיחות סגורות, והבהיר: "זה לא נושא פוליטי, צה"ל צריך בדחיפות עוד חיילים". חברי כנסת נוספים שלא התבטאו באופן פומבי נגד החוק – שוקלים לא להייצב להצבעה.
"יואב, היית מנהיג אמיץ ונחוש ובעיקר פטריוט", אמר לו יו"ר מחנה הממלכתי, הח"כ בני גנץ בנאום הפרישה שלו. "מנהיגות ואומץ ברגע הזה הם לא רק לומר את הדבר הנכון, אלא לעשות את הדבר הנכון".
בינתיים שינתה חברת הכנסת טלי גוטליב את דעתה והחליטה להצביע בעד ההמשכיות של חוק הגיוס. הסיבה: מחאת "זרי לוויה" חריגה מחוץ לבית הדין השרים הבוקר. "עבור מישהו מבולבל כמוך. אם הייתי מהססת להתנגד לחוק ההמשכיות, הזר שהצבת על סף ביתי שכנע אותי להצביע בעדו. אתה לא תוביל אותי, ולא תצליח להפחיד אותי, " היא כתבה ברשת החברתית הטיוטר.
גוטליב הגיבה על מחאות של" פורום גיוס לאחדות", קבוצה של הורים שכולים, משפחות מילואים ואנשי רוח שהניחו "זרי לוויה" בכניסות לבתי הח"כים בשם מה שהם כינו "אתם הבאים בתור". פורום "מתגייסים לאחדות" הניחו את הזרים בפתח ביתהם של מספר חברי קאולציה, ביניהם טלי גוטליב, יולי אדלשטיין, ישראל כ"ץ , משה ארבל ועוד.. מהפורום נמסר "חסכנו לח"כים תומכי חוק הפטוא את המאמץ והכנו עבורם את הזרים כדי שיוכלו להשתמש בהם באירוע הבא שבו ביטחון אזרחי ישראל יופר בשל החלטתם לתמוך בחוק".
מחאה נוספת נערכה גם מחוץ לביתו של השר ניר ברקת, שם הקימה קבוצת בשם "אמהות בחזית" קיר זיכרון עבור חללי מלחמת "חרבות ברזל".
בואו נזכור שההצבעה הזו היא בעיקרה טכנית אבל יש לה השלכות רחבות על העתיד. נושא גיוס החרדים הוא כיום אחד האיומים הגדולים על הקואליציה של נתניהו – גם לאחר פרישתו של השר בני גנץ. אבל מפלגת השלטון סירבה עד כה להתאחד, ומחוקקים ושרים סירבו לאחרונה להתחייב להצביע בעד החוק.
שר הביטחון גלנט הביע שוב ושוב התנגדות להעברת חוק חד-צדדית ללא הסכמה רחבה. גלנט אמר עוד לפני פרישתו של גנץ שלפחות מפלגת אופוזיציה גדולה אחת צריכה לתמוך בחוק, אבל נראה שעדיין אין כזו. יולי אדלשטיין, יו"ר ועדת החוץ והביטחון, הודיע כי אינו יכול לקבל את נוסח החוק הנוכחי מכיוון שאינו עונה על צורכי הצבא. ברגע שהחוק מגיע לוועדה, הוא לא נשאר כפי שהוא.
לעומת זאת, באופזיציה מתכוננים להצבעה שסומנה כחשובה ודרמטית המשך כהונת הכנסת וככל הנראה תירשם נוכחות מלאה של כלל האופזיציהץ עודד פורר, חבר הכנסת יתייצב להצבעה במיוחד להצבעה בזמן שיושב שבעה על אחיו. מה שמעורר שאלה גדולה – הם חברי הכנסת העברים – הם ככל הנראה יצביעו נגד הצע החוק שתעלה.