על קידום חוק הפטור מגיוס, אושרה הצעת החוק ברוב של 63 תומכים מול 57 מתנגדים, ביניהם שר הביטחון יואב גלנט. ההצבעה עוררה סערה בליכוד, כאשר ראש הסגל של נתניהו, צחי ברוורמן, תקף את גלנט על התנגדותו לחוק וקרא לפיטוריו. יאיר לפיד גינה את העברת החוק ביום קרב, וכינה אותו "חוק השתמטות". גם אביגדור ליברמן הביע התנגדות נחרצת וטען שהמהלך נעשה ממניעים פוליטיים בלבד.
החוק צפוי לעבור כעת לדיון בוועדת החוץ והביטחון, שם יו"ר הוועדה, יולי אדלשטיין, ציין כי השיקול המרכזי יהיה מענה לצרכי צה"ל.בהצבעה שנערכה בכנסת על קידום חוק הפטור מגיוס, אושרה הצעת החוק ברוב של 63 תומכים מול 57 מתנגדים. בין המתנגדים היה גם שר הביטחון יואב גלנט, שעמדתו עוררה סערה בתוך הליכוד. בעקבות התנגדותו של גלנט לחוק, ראש הסגל של ראש הממשלה בנימין נתניהו, צחי ברוורמן, תקף אותו בחריפות ואף קרא לפיטוריו, מכנה אותו "חוצפן".
החוק המדובר מעניק פטור מגיוס לחרדים, ומהווה נושא רגיש ומעורר מחלוקת בחברה הישראלית. ההתנגדות לחוק כוללת טענות שהוא מקדם השתמטות מגיוס לצה"ל ושמערער את עקרון השוויון בנטל. מנגד, תומכי החוק טוענים שמדובר בצורך לאומי ושמדובר במענה לרצונם של חלקים גדולים בציבור החרדי שלא להתגייס.
יאיר לפיד, ראש האופוזיציה, גינה את העברת החוק והביע כעס על כך שהוא עבר ביום קרב קשה, כאשר חיילים נמצאים במערכה. לפיד כינה את החוק "חוק השתמטות" וטען שהוא פוגע בערכים הבסיסיים של החברה הישראלית ובחוסנה. גם אביגדור ליברמן, יו"ר מפלגת ישראל ביתנו, הביע התנגדות נחרצת לחוק, וטען שהמניעים להעברת החוק הם פוליטיים בלבד, ונועדו להבטיח את הישרדות הממשלה.
החוק יעבור כעת לדיון בוועדת החוץ והביטחון של הכנסת, בראשות יולי אדלשטיין. אדלשטיין הבהיר כי השיקול המרכזי בדיוני הוועדה יהיה מתן מענה לצרכים של צה"ל. הוא ציין שהוועדה תקיים דיונים מעמיקים ותבחן את החוק מכל צדדיו, מתוך מטרה להגיע להחלטות שיאזנו בין צורכי הביטחון של המדינה לבין הצרכים החברתיים והפוליטיים השונים.
הדיון סביב החוק אינו חדש והוא חלק ממאבק מתמשך בשאלת גיוס החרדים לצה"ל. מדובר בנושא שמעורר מחלוקות עמוקות, ומעלה שאלות על זהות, שוויון, וחובות האזרח כלפי המדינה. בעשור האחרון נעשו ניסיונות שונים להסדיר את סוגיית גיוס החרדים, אך הפתרונות שנמצאו לא הצליחו להשיג קונצנזוס רחב.
התנגדותו של גלנט לחוק עוררה סערה מיוחדת בתוך הליכוד, מאחר והוא מהווה קול משמעותי בתוך המפלגה, ועמדתו מנוגדת לזו של הנהגת הליכוד בראשות נתניהו. התקפתו של ברוורמן על גלנט משקפת את המתח והלחץ הפוליטי סביב החוק, ומצביעה על הקושי לשמור על אחדות בתוך הקואליציה בנושאים כה רגישים.
החוק והדיונים סביבו משקפים את המתח בין הצורך לשמור על חוסן צבאי וחברתי לבין הרצון לשמר את הקואליציה והממשלה. המחלוקת סביבו משקפת את הקושי לנהל חברה רב-גונית כמו החברה הישראלית, שבה קיימות קבוצות בעלות ערכים ותפיסות שונות לגבי חובות וזכויות האזרח.
בסופו של דבר, העברת החוק מהווה רק שלב אחד בתהליך ארוך ומורכב. הדיונים בוועדת החוץ והביטחון וההחלטות שיתקבלו בהמשך עשויים להשפיע רבות על עתיד הסוגיה ועל היחסים בין הקבוצות השונות בחברה הישראלית.